Ceresit STOP vlazi – NOVO u “PERO” Zenica d.o.o.


O VLAZI

Zrak je mješavina različitih plinova. Jedan dio je vodena para.  Nivo vlage može se kretati od 0% do 100%, ovisno o temperaturi i intenzitetu protočnosti zraka (ventilaciji).

Tipičan primjer vlažnosti zraka je priroda nakon pljuska ili kupatilo nakon tuširanja. Idealan nivo vlažnosti zraka je između 45 i 60%.

vlaga-skala

GDJE SE NALAZI PREKOMJERNA VLAGA?

Tipična porodica kroz svakodnevne aktivnosti kao što su kuhanje, tuširanje ili kupanje, te grijanje na plin, tijekom dana proizvede 12 litara vode u zraku. Vlaga može nastati na slijedeće načine:

 1. Infiltracijom kroz pore u zidu – Zidovi u našim domovima imaju poroznu strukturu, što omogućuje vlazi da prodire u unutarnji prostor čineći zrak vlažnim.
 2. Kapilarno djelovanje – Ukoliko su podrumski zidovi porozni, a u stalnom su kontaktu s vodom vlaga prodire u zidove i do 1.5 m.
 3. Slučajno prolijevanje vode – Kapanje ili propuštanje vode iz veš mašine ili mašine za pranje suđa rezultira visokim nivoom vlage, što može dovesti do oštećenja podova i zidova.
 4. Kondenzacija – Postotak vlage ovisi o temperaturi prostorije. Ukoliko se temperatura smanji, vlaga se kondenzira te se na zidovima pojave kapljice vode. To se jako dobro vidi u kupaonici nakon tuširanja ili u kuhinji za vrijeme kuhanja.
 5. Infiltracija kroz pukotine – Nepravilnosti ili oštećenja na objektima (u zidovima, krovu…), omogućuju ulazak vlage (putem snijega, kiše i sl.).
 6. Ljudski faktor – Ljudsko tijelo proizvodi značajne količine vode. Tijekom uobičajenih aktivnosti voda isparava iz naših tijela kroz disanje i znojenje. Za vrijeme kupanja, tuširanja, kuhanja, sušenja odjeće ili pranja podova u zraku se nakuplja sve više i više vlage. Četveročlana obitelj proizvede više od 10 litara vode dnevno.

ŠTA SE ONDA DOGAĐA?

Ukoliko zadržana vlaga u zraku nema gdje otići, kondenzirati će se na najhladnijim dijelovima kuće, kao što su prozori, prostorije bez grijanja ili na loše izoliranim zidovima. Najugroženiji su mali prostori bez ventilacije: svlačionice, ormari, ormari za cipele, ladice, te prostorije gdje se učestalo pojavljuje prekomjerna vlaga kao što su kupaonice, kuhinje ili podrumi. Posljedice su od kondenzacije na prozorima i zidovima do otpadanja tapeta, ljuštenja boje, pojave plijesni i neugodnih mirisa na zidovima. Prekomjerna vlaga povećava rizik od pojave plijesni i razvoja gljivica koje mogu pogodovati razvoju reumatskih i alergijskih bolesti. Na primjer, alergije na prašinu najčešće se razvijaju u vlažnim prostorima.


U PERO Prodajnim centrima možete pronaći revolucionarna rješenja u odstranjivanju vlage iz programa Henkel Cere sit, i to:

 • Ceresit STOP vlazi AERO 360°,  
 • Ceresit STOP vlazi Pearl, 
 • Ceresit STOP vlazi Sachete, 
 • Ceresit STOP plijesni i 
 • Ceresit RE-NEW za obnavljanje i čišćenje fuga u kupatilima (uskoro).

Ceresit STOP vlazi AERO 360°

ceresit stop vlazi

REVOLUCIJA U ODSTRANJIVANJU VLAGE
Ceresit STOP vlazi AERO 360°, novi sistem za odstranjivanje vlage koji omogućava protok zraka od 360°. Postavljajući nove standarde, AERO 360° još učinkovitije upija vlagu i neugodne mirise.

AERO 360° sistem temelji se na fizikalnom principu – što je veći kontakt tablete sa zrakom, veća je i moć upijanja. AEROdinamični uređaj ima jedinstveni zračni tunel (360°) koji omogućava cirkulaciju zraka kroz i oko tablete. Ultra upijajuća tableta ima urezane utore i rupu u sredini, kako bi što veća površina bila u kontaktu sa zrakom, što povećava učinkovitost i do 40%.

KAKO DJELUJE?

 


Ceresit STOP vlazi Pearl

ceresit stop vlazi pearl

Ceresit STOP vlazi Pearl odvlaživač zraka idealan za manje prostore. Stop vlazi se učinkovito bori s prekomjernom vlagom te istovremeno stvara ugodnu atmosferu u Vašem domu. Optimalan učinak postiže se u prostorijama kao što su spavaće sobe, kuhinja, kupaonica i prostorije sa slabom ventilacijom.

PowerTAB 2u1 – jedinstvena kompaktna dvodijelna tableta s odvojenim aktivnim sastojcima: plavi dio snažno reducira neugodne mirise, dok bijeli učinkovito smanjuje prekomjernu vlagu u zraku.


Ceresit STOP vlazi Sachete

Ceresit stop vlazi sachete

Ceresit STOP VLAZI sachete pomažu da Vaše ladice i garderobni ormari ostanu suhi i svježi! Posebno su pogodne za zatvorene prostore.

PREDNOSTI: Pročišćavaju zrak u prostoriji stabilizirajući postotak vlage u zraku; tkanine ostaju zaštićene, suhe i čiste; sprečavaju izbijanje vodenih mrlja i mirisa vlage; sprečavaju pojavu grinja i razvoj bakterija; za primjenu nije potreban aparat – upijanjem vlage granulat u vrećici pretvara se u gel.

PODRUČJE PRIMJENE: Sportske torbe, ormari za cipele, garderobni ormari, automobil, ormari, ostali manji prostori.


Ceresit STOP plijesni

ceresit stop plijesni

Ceresit STOP plijesni odstranjivač plijesni i sredstvo za čišćenje u spreju čisti mrlje od plijesni na pločicama, cementu i sanitarnim silikonima. Uklanja prljavštinu, plijesan, bakterije te djeluje protiv stvaranja algi i mahovine u unutarnjim prostorima.

Ceresit STOP plijesni pogodan je za zidove, fuge, pločice, spojeve, opeku i sl. Uz njegovu pomoć Vaša kupaonica, tuš kabina, bazen, podrum i kuhinja ostaju čisti i dezinficirani.


(Materijal preuzet sa ceresit.ba)