U toku je akcija -15% višeslojnih Tarkett parketa  iz kolekcija Salsa i Sinteros.
Akcijske dezene parketa možete pogledati ovdje!

 


 

KARAKTERISTIKE SALSA TARKETT PARKETA:

  • višeslojni parket;
  • širok spektar od preko 30 različitih dezena parketa;
  • 100% ekološki pod izrađen od najkvalitetnijeg drveta;
  • dugotrajna podna obloga;
  • prirodan pod;
  • jednostavna i brza ugradnja;
  • jednostavan za održavanje,
  • pogodan za instalaciju preko sistema podnog grijanja.

OPIS

Parket Salsa je najraznovrsnija kolekcija parketa napravljena od drvnih vrsta iz čitavog svijeta. Kolekcija parketa Salsa ima preko 30 različitih dezena za svaki ukus. Velik izbor najrazličitijih boja i nijansi pruža mogućnost uklapanja ove podne obloge u svaki enterijer. Tarkett parket Salsa je višeslojni parket ima vrhunsku čvrstoću i savršen izgled. Parket iz kolekcije Salsa Vam isporučujemo u daskama spremnim za ugradnju! Ugradnja Tarkett parketa je izuzetno jednostavna zahvaljujući činjenici da su sve daske parketa završno profilisane. Tarkett parket, u zavisnosti od površine Vašeg doma, jedan majstor ugradit će za jedan dan. I sve to bez potrebe za Vašim iseljenjem tokom radova. Čišćenje i održavanje Tarkett parketa je izuzetno jednostavno uz odgovarajuće Tarkett proizvode za održavanje parketa.

UGRADNJA PARKETA

Tarkett višeslojni parket je moguće ugraditi bez lijepljenja za podlogu ili plivajućom metodom ugradnje i sa lijepljenjem za podlogu. Tarkett vam preporučuje ugradnju višeslojnog parketa bez upotrebe ljepila tj. “plivajuću ugradnju” zbog brojnih prednosti. Neke od prednosti plivajuće ugradnje višeslojnog parketa su: brzo postavljanje parketa, korištenje parketa neposredno poslije ugradnje i eliminisanje potrebe za dodatnim troškovima nastalim upotrebom ljepila.

Za razliku od lijepljenja za podlogu kod plivajuće ugradnje parketa, daske parketa su jednostavno pričvršćene jedna za drugu i položene za pod. Tarkett parket posjeduje T- lock klik sistem bez lijepljenja, pomoću kojeg su parketne daske potpuno pričvršćene i poravnate, kreirajući savršen izgled parketa. U slučaju da se napravi bilo kakva greška prilikom ugradnje, daske parketa se mogu jednostavno razdvojiti i ponovo ugraditi. Plivajuća ugradnja omogućava postavljanje parketa na većinu suhih i ravnih podloga, uključujući i beton. Kako bi se smanjila zvučnost parketa i parket zaštitio od vlage, prije ugradnje je potrebno postaviti tanku podlogu između parketa i podloge na koju se postavlja parket.

Ukoliko se opredijelite za ugradnju parketa lijepljenjem, parket se direktno lijepi za podlogu. Ljepilo se nanosi na površinu podloge, koristeći nazubljenu lopaticu , nakon čega se parketne daske postavljaju na podlogu.

Parket možete ugraditi i u uslovima podnog grijanja. Podno grijanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja, a temperatura na površini parketa ne smije biti viša od 27°C. Drvne vrste poput bukve ili javora, ne preporučuju se uz podno grijanje, prije svega zbog svoje velike osjetljivosti na nestabilnu temperaturu.